Shop – ready meals

Snails in the Bordeaux style
“Les Cagouilles”

The story
Our ancestors of the Mesolithic era already appreciated the snail! Then the Greeks and Romans, who were fond of it, passed on various ways of accommodating it.
In the Middle Ages, the snail frequented the most noble tables and, in the Renaissance, the cooks of Francis I and Henry II raised it to royal rank!

Until the First World War, the people of Bordeaux, in droves, went to the suburbs, to Caudéran, to the “Cagouillards”, on Ash Wednesday, to finish their Carnival and enjoy snails.

Escargots à la bordelaise

The Product
Made from a farm in the southwest of France, the Bordelaise des conserves Garde snails are prepared in an artisanal way, without additives.
Accompanied by a succulent tomato sauce and sausage meat… they will delight your taste buds.

Preparation Tips: Deliciously cooked, simply reheat in a saucepan over low heat for a few minutes without reducing this wonderful sauce.

DLC: 3 years

Name: Bordeaux-style snails.

Composition: Snails, sunflower oil, onions, tomato paste, water, pork sausage meat, pork chorizo, pork bacon, pepper, salt.

Cèpes cuisinés

The ceps

The story

Noble among the nobles, the Cèpe is very popular because it is a first choice edible. Cep is a tube mushroom from mixed forests.
It develops in association with beech, spruce and especially oak.
If the season is favourable, a first outbreak of this species may appear in June, but autumn remains its best period.
It can be found on both siliceous and calcareous soils heavily covered with humus. It is a mycorrhizal fungus and, if it comes alone, it is not uncommon to find neighbours nearby.

The product

Harvested in the forests of southwestern France and prepared in an artisanal way, the ceps cooked by Les Conserves Garde will meet all taste requirements.
Find all the flavours and aromas of the undergrowth to decorate a dish or prepare a festive meal.
Our ceps are picked and cooked in France according to a traditional recipe that preserves their organoleptic qualities and their holding.

Preparation tips:

The ceps cooked from the Conserves Garde, once drained and sautéed in a pan, will go well with meat, fish or simply omelettes, with a little garlic and parsley.

DLC:3 years

Name: Ceps cooked in the Bordeaux style.

Composition: porcini mushrooms – France- (boletus edulis or aereus), legs and pieces or heads of porcini mushrooms, sunflower oil, salt, pepper.

Share your moments on guard

LA DAUBE 🍲

Le plat réconfortant : bientôt disponible sur notre site www.conserves-garde.fr

A partager en famille autour d’un bon repas avec ce plat local et français 🇫🇷

#daube #recette #taste #gout #gastronomie #family #aquitaine #france #simple #epiceriefine #bordeaux #photography #food
...

FOIE GRAS
.
Choisissez votre format et commencez cette nouvelle semaine avec une dégustation de notre foie gras du Sud Ouest.
.
Existe en 120g & 180g
.
Produit à retrouver sur notre site internet
.
.
#conservesgarde #foiegras #paté #onlinestore #food #gastronomie #producteurslocaux #conserves #love #epicerie #coffret #packaging #photography #canard #sudouest #confinement #gout #taste #aquitaine
...

LAMPROIES A LA BORDELAISE

Succombez à notre délicieuse recette de lamproies à la bordelaise

Cuisinées avec des poireaux et du vin rouge de la région, nous vous garantissons une dégustation gastronomique d’excellence !

Spécialité de notre belle région qui n’attend que vous !

.
.
.
#lamproies #handmade #conservesgarde #bordeaux #wood #bois #conserves #recette #receipe #taste #gout #aquitaine #france #gastronomie #food #photography #automne
...

Les Conserves Garde assurent vos commandes pendant ce confinement !

Vous pouvez retrouver nos produits sur notre site conserves-garde.fr ou nous joindre par téléphone au 06 28 35 10 65 et par mail vbaudetconservesgarde@gmail.com
Vos envois sont maintenus et sont livrés sous 48h à 72h au plus tard 📦

N’hésitez plus et venez déguster nos produits locaux 🍽

.
.
#conservesgarde #recette #product #food #producteurs #epiceriefine #photography #annonce #gout #taste #aquitaine #france
...

Pour vos apéro entre amis ou en famille, découvrez notre pâté Tchanqué pur porc noir de Bigorre

Sur du pain toasté et un bon champagne vous saurez apprécier notre produit made in France🇫🇷

#paté #porc #conserve #conservesgarde #apero #handmade #france #producteurslocaux #tchanqué #epiceriefine #photography #gout #taste
...

Les CÈPES vous adorez ?

.

Retour aux sources avec nos cèpes en bocal cueillis dans les forêts du Sud Ouest de la 🇫🇷

.
#cepes #mushrooms #wood #bois #vigne #recette #epiceriefine #simple #photography #gout #taste #aquitaine #france
...

Sous ce temps automnal, dégustez nos cèpes “extra” cuisinés a l’huile 🍄🍂 ...

Confinés et réconfortés ! 😃 Notre équipe @conservesgarde est toujours active pour régaler vos papilles : pâtés, foie gras, asperges, esturgeons... Livraison à domicile : régalez vous sans sortir de chez vous 😷 Rendez vous vite sur notre site www.conserves-garde.fr Un immense merci pour votre soutien Concernant la livraison, les délais pourront être rallongés à cause de la situation actuelle, merci pour votre compréhension 🚚 Prenez bien soin de vous, et de vos proches 💙 #conservesgarde #lebongoutcasepartage #conserve #confinement #apero #food #produitslocaux #delivery #onlineshop #paté #stayhome #epiceriefine #bordeaux ...

À l’honneur ce mois-ci, nos lamproies à la bordelaises! Un produit qui représente bien notre région 🇫🇷🍴#lamproie #conserve #conservegarde #food #gastronomie #aquitaine #taste ...

Journée du #marchédesproducteurs au @stjamesbordeaux pour la 11eme édition, spécial fêtes 🎄 ...

Newsletter

Have access to our latest recipes, our news and our articles